COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (15); 27/11 (15 =) ; 28/11 (16 =) ; 29/11 (16 ↑)

Книжарница на колела доставя книги до блокирани от пандемията

COVID кризата се оказа възможност за сбъдване на мечти. Млад италианец, останал без работа, реши да сбъдне желанието си – да продава книги. Вече 1 година той обикаля с триколката си района на Торино и разнася книги на блокираните от пандемията хора.
„Странстващи страници“ – така се нарича триколката, превърната в мобилна книжарница. Името е измислено от Алесандро. Младият италианец, който от година вдъхва надежда на хората в района на Торино. Преди COVID работел във фабрика. Пандемията, обаче, я затворила. Така Алесандро останал без пари, с много свободно време и с много несбъднати мечти.
„Пазарите бяха единственото място, което остана за хората. Те ходят там да си купуват зеленчуци, хляб, всякакви продукти. Тогава си казах: Защо да не занеса и да не продавам книги на пазара“, каза продавачът бна книги Алесандро.
Строгите мерки обаче го отказали от първоначалния му план. Тогава решил да промени стратегията си. Така се появила идеята да доставя книги по домовете.
„Аз не продавам като в обикновена книжарница. Хората ме питат за някоя книга. Препоръчват ми заглавия. Аз търся книгите. Така че „Странстващи страници“ не е само моя фирма, това е колективно предприятие“, каза продавачът на книги Алесандро.
Алесандро се надява скоро италианците да се върнат към нормалния си живот. А докато това стане, той ще продължи да странства със своите книги и да продава надежда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!