От партията на Слави посякоха мераците на БСП за коалиция

След като станаха ясни формациите, които влизат в новия парламент, започнаха да валят оферти към партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. БСП дори обяви, че в името на изгонването на ГЕРБ и Бойко Борисов от власт, е склонна да подкрепи кабинет на „Има такъв народ“.
„Държим на думата си. От БСП могат да казват каквото си искат, но коалиция с тях няма да правим“, коментира Тошко Йорданов, сценарист и кандидат за депутат.

Йорданов допълни, че очакват окончателните резултати от парламентарния вот, след това трябва да се свика Народното събрание и пр.
„Ще вървим по стъпките, които са регламентирани“, допълни той пред в. Сега. И отново потвърди думите си от изборната нощ – без пазарлъци и коалиции с ГЕРБ и ДПС.
От „Има такъв народ“ оставят отворени за разговори за бъдещо управление единствено към „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

Съпредседателят на ДП Христо Иванов заяви, че към момента ситуацията е доста неясна и че е „рано да се правят каквито и да било анонси“ за коалиционни преговори. „Няма кой знае какви отговори. По никакъв начин подкрепа на управление на ГЕРБ и ДПС. Както и на БСП“, посочи Иванов, като подчерта, че трите партии попадат в различни категории.
По думите му ако със Слави Трифонов не се получи и той върне втория мандат за съставяне на правителство, за дясното обединение би било невъзможно да подкрепят мандат на БСП.

 

4 коментара

 1. Анонимен каза:

  Напред към предсрочни избори ! Само там е истината.

 2. Анонимен каза:

  Защо ги няма на снимката Краси Радков и Иван Атанасов ? Тогава наистина ще има такъв народ.

 3. Анонимен каза:

  Ами обединете се с ГЕРБ за да бъде шоуто пълно!

 4. Анонимен каза:

  Малък Тошко от снимката да не е решил да дава тон за песен. „Кажи ни партио любима как ние с теб да се съберем“. Наздраве. Да му мисли младежта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.