Хасан Азис: Само за няколко месеца община Кърджали завърши ремонта на отоплителната инсталация в СУ „Йовков“

 • Извървени са всички законови процедури, получено е разрешение за ползване
 • Учениците могат да влязат в клас след заповед на министъра на здравеопазването

В зависимост от заповедите на здравния министър във връзка с противоепидемичните мерки, учениците, които досега бяха пребазирани в сградите на други учебни заведения, могат вече да се върнат в СУ “Йордан Йовков”.  Това съобщава в своя фейсбук профил кметът на  община Кърджали Хасан Азис.

Както по-рано бе съобщено, в община Кърджали, която е основен инвеститор на обекта, се получи разрешение за ползване на новата газова инсталация. То е от 30 март и касае въвеждане в експлоатация на строежа „Газификация на котелно в СУ „Йордан Йовков”, част от основния ремонт на отоплителната инсталация в учебното заведение.

Само в рамките на 3-4 месеца са извървени всички законови процедури на инженеринг, които включват проектиране и строително-монтажни работи, включително и на авторския надзор., със задоволство обяснява кметът.

Единият обект беше газификация и реконструкция на отоплителната инсталация в СУ „Йордан Йовков”, а другия инженеринг, проектиране, строително-монтажни работи и авторски надзор на самата вътрешна отоплителна инсталация. На газифицирането стойността е 116 500 лева, на вътрешната отоплителната инсталация – 265 780 лева., уточнява Хасан Азис.

 

Нов живот

 

3 коментара

 1. Анонимен каза:

  БРАВО ЗА РЕМОНТА НА УЧИЛИЩЕТО НО ИМА ЕДНА НЕДОВЪРШЕНА УЛИЦА В ГОРНА ГЛЕДКА КЪДЕТО КОЛИТЕ НА СМЕТОСЪБОРАНЕТО ПОТЪВАТ В КАЛТА А АКО ПОЛОЖИТЕ 3 4 КАМИОНА ЧАКЪЛ ПОЛОЖЕНИЕТО ЩЕ СЕ ПОДОБРИ И ХОРАТА ЩЕ БЪДАТ ОЩЕ ПО ДОВОЛНИ НЯМА ДА ГАЗЯТ КАЛТА МОЛИМ ЗА ВАШАТА ОДЗИВЧИВОСТ/ПЮРЕ

 2. Румен Петков каза:

  Няма ли едно голямо благодаря за търпението на родителите,осбено на тези, които си водеха децата в училището във Веселчане в най-студените,мразови дни.И да попитам общината,дали това беше най-подходящия период за ремонт.До кога ще си играете и подигравате с търпението на родителите?

 3. Гражданка каза:

  Вместо да се хвали, кмета да се извини на всички деца и родитили за неудобствата и за некадърното планиране на ремонта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.