Двама лекари бяха отличени с приз „Златни ръце“ на кърджалийската болница

Двама лекари с дългогодишна практика от МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски“ бяха отличени с приза „Златни ръце“ на лечебното заведение, по случай днешния Международен ден на здравето.
Това са д-р Мария Димитрова – нефролог и д-р Киро Камарев – кардиолог. На официална церемония тази вечер в сградата на болницата, те положиха своя отпечатък за идните поколения. Отличието „Златни ръце“ се връчва за трети път, а идеята му е да бъде присъждано на лекари с професионален принос в медицината.
По случай Международния ден на здравето, директорът на МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски“ проф. Тодор Черкезов удостои с почетен плакет за цялостна дейност д-р Виолета Параскова – педиатър.
На официалната церемония бяха връчени и 27 грамоти на отличили се лекари в борбата с COVID – 19, на лекарски колективи, на специализанти, на специалисти по здравни грижи.
На церемонията бе подчертано, че ако по време на войните България е дала 142 лекари-жертви, то само за 1 година заради COVID – 19 живота си са загубили 120 лекари в страната.
Самият директор на лечебното заведение – проф. Тодор Черкезов също получи високо отличие – „Signum laudis“, за особен принос в развитието на Медицински университет София.

бта

1 отговор

  1. severina каза:

    ima.oşte.lekari.ot.oaril.dr.georgieva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.