Изложба „Етюди“ на Райчо Станев „отваря врати“ в Керимовата къща

  • Откриването е на 10 април от 15.00 часа

Арт галерия „Дар“ и Дружеството на художниците в Кърджали организират авторска изложба на художника Райчо Станев, озаглавена „Етюди“.

Любителите на изобразителното изкуство и художествената фотография ще се насладят на светлина и сянка, природа, хора и книги в неговите творби. Етюдите на Райчо Станев улавят усещането за движение, което е около нас. Светлината и сянката в моментните му фотографии излъчват спокойствие, което се подсилва от проучваната с години гвашна техника в декоративнита му живопис. Композициите му пресъздават стабилността в движението, а сюжетите са повече конкретни, отколкото абстрактни. Стоящи винаги някъде наблизо. човек често ги пропуска, ангажиран в забързаното ежедневие. Тяхната символика, извадена от контекста, добива ясна и категорична форма, подобно на ключови думи от текст, които задават посока и формират произведение.

Райчо Станев е роден през 1977 година в Кърджали.  Завършва средното си образование в профилирана паралелка по изобразително изкуство в СОУ „Владимир Димитров – Майстора” в Кърджали.  След това учи компютърни науки в ТУ във Варна. Живее и работи в Асеновград. Той е художник и оформител, чийто произведения са част от фонда на НХГ, СГХГ, както и в колекции в България, Германия, Швейцария и Исландия. В своите работи той често обръща внимание на теми, свързани с ежедневните истории и тяхната връзка с настояще и бъдеще.

Изложбата ще бъде открита на 10 април от 15.00 ч. в Керимовата къща на ул. „Св. Климент Охридски“ 10. Тя ще може да бъде посетена до 24 април.

 

Нов живот

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.