Манолова: В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме

Коалиция „Изправи се, мутри вън“ се разграничи от думи на съпредседателя на обединението Николай Хаджигенов. Това обявиха другият съпредседател Мая Манолова и Татяна Дончева, която е лидер на една от партиите в обединението.

По-рано днес пред БНТ Николай Хаджигенов заяви, че е готов да започне веднага преговори за съставяне на правителство, а затова са нужни гласовете на БСП и ако ДПС искат да ги подкрепят, няма как да откажат и би станал и министър, ако трябва да пожертва себе си. Мая Манолова беше категорична:

Категорично за нас е неприемлива каквато и да е договорка за каквито и да е постове, особено с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме“.

Манолова предупреди още:

„Предстои да се сформира парламентарната ни група, която ще избере свое ръководство и свои говорители. Всъщност не е задължително господин Хаджигенов да е част от тази парламентарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС„.

Татяна Дончева настоя за малко повече хладнокръвие и обясни думите на Хаджигенов с неопитност.

Хаджигенов от своя страна заяви в интервю за БНР, че Манолова говори като „типичен политик“ и може и да няма единна парламентарна група „Изправи се! Мутри вън!“ в 45-ото Народно събрание, а „отделни депутати – Манолова, Дончева, Хаджигенов“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.