МОН одобри окончателно учебниците за 12-ти клас по общообразователна подготовка

Новите учебници на Издателска група „Просвета“ за 12. клас, общообразователна подготовка, са окончателно одобрени от МОН и от учителите. Така от следващата учебна година всички ученици от 1. до 12. клас ще учат по новите учебни програми, чието обновяване започна през 2016 г. с 1. и 5. клас.

Учебниците на „Просвета“ са по предметите български език и литератураматематика и гражданско образование. Те имат и електронни варианти с допълнителни интерактивни ресурси – видеоуроци, кратки е-уроци, задачи и упражнения, които са изключително ценни при дистанционното обучение.

„Специално в електронните учебници по български език и литература сме добавили  видеоуроци, насочени конкретно към подготовката за държавния зрелостен изпит. Те ще улеснят работата на учителя, защото отговарят на важни за зрелостниците въпроси, свързани с матурата. Водят ги нашите редактори Весела Михайлова и Любов Шишкова. Те имат дългогодишен опит и като учители, и в писането на учебници, и добре знаят къде точно учениците изпитват затруднения“, казва Кина Андреева, главен редактор на „Просвета“.

Специален жест прави издателството към учителите, които изберат да работят по „Просвета“ през следващата учебна година. Освен учебници и книги за учителя, те ще получат и достъп до цялото съдържание на платформата е-просвета. „Това ще даде нови идеи на учителите, ще им предостави разнообразни допълнителни интерактивни материали, а и ще им осигури по-спокойна работа, ако отново се наложи дистанционно обучение“, допълват от издателството.

От началото на пандемията през март миналата година досега „Просвета“ излезе с редица кампании в подкрепа на учители, ученици и родители. Поредицата „Учим онл@йн с учител“ събра пред екраните хиляди ученици, родители, дори и учители, за да гледат видеоуроци и да не пропускат учебния материал. Част от тези видеоуроци е и серията „НВО: Мисията е възможна“, които са посветени на националното външно оценяване в 4. и 7. клас. Те са сред най-гледаните и се излъчват и в момента на сайта и фейсбук страницата на издателството.

Учебници за 12. клас ще са най-новото попълнение на платформата е-просвета. Удобна за ученици и учители, тя събира на едно място необходимото за качествено и модерно онлайн образование – от детската градина до 12. клас. На няколко пъти по време на дистанционното обучение издателската група отвори платформата за свободно ползване. В момента също тече съвместна кампания с водещия телеком А1, в която желаещите могат да получат безплатен тестов достъп до платформата за 30 дни.

Кампанията „Вземи и тествай безплатно“ ще продължи до 10.05.2021 г.

Нов живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.