COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (156); 17/08 (142 ↓) ; 18/08 (130 ↓) ; 19/08 (118 ↓)

Партията на Виденов провела „проучвателна среща“ със Сидеров

Любопитен словесен сюжет хвърля светлина върху активностите на наскоро обявената лява партия, в която участва Жан Виденов. Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви в неделя пред Нова телевизия: „Човек на Жан Виденов, чието име е Иван Атанасов, ме потърси за разговор и се видяхме“. Атанасов е близък съратник на бившия премиер, той е основното действащо лице в новата политическа сила. „Искам да направя една коалиция от формации, които казват, че България не трябва да бъде в НАТО и не трябва да бъде враг на Русия“, каза още Сидеров.

Малко по-късно партията на Виденов и Атанасов излезе със специално съобщение до медиите. Тя отхвърли коалиция с „Атака“, но пък потвърди, че разговор е имало. „Проведена е проучвателна среща с г-н Сидеров, но „Лява алтернатива за Чиста и свята република“ (името на формацията – б. а.) не е водила преговори и няма да се коалира с ПП „Атака“, се казва в съобщението.

Различни източници обаче сочат, че партията на Жан се мъчи да направи същото, което и Сидеров анонсира – проруско ляво-патриотично обединение. На вота на 11 юли тя ще се яви чрез чужд мандат, защото сроковете за самостоятелна регистрация са къси.

Източник: СЕГА

Снимка: FB/Приятели на Жан Виденов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!