quyen lua chon nhi phan moneyveo.vn lãi suất thẻ tín dụng tpbank học đầu tư tài chính ngân hàng được lợi gì từ thẻ tín dụng đồ chơi búp bê thay đồ ngan hang vip bank
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (159); 24/10 (161 ↑) ; 25/10 (167 ↑) ; 26/10 (175 ↑)

Пендаровски: Лисабон очаква до 22 юни България да каже „да“ на преговорната рамка

  • Няма да преговаряме по въпроси на идентичността, категоричен е той

Португалското председателство на Съвета на ЕС очаква България да одобри преговорната рамка за Северна Македония до Съвета на ЕС по общи въпроси на 22 юни, заяви президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в интервю за телевизия Алсат М в петък вечерта, предаде агенция МИА.Пендаровски, който се срещна вчера в Скопие с външния министър на Португалия Аугущу Сантуш Силва, каза, че португалското председателство е предложило първоначален набор от идеи по ключовите въпроси между Северна Македония и България.

„Никой не очаква всички въпроси да бъдат решени за седмица или две, нито дори португалското председателство, което се приближава към своя край. Министър Силва каза днес (вчера – бел. ред.), че е чул притесненията на София и е дошъл в Скопие, за да чуе нашите разсъждения по ключови въпроси. И двете страни са заявили, че някои неща не подлежат на преговори. Добре известно е, че ние няма да преговаряме по въпроси на идентичността“, подчерта Пендаровски, цитиран от МИА.

По думите на президента на Република Северна Македония министър Силва е поискал от властите в Скопие ясно да заявят националните си интереси.

„Силва каза, че до 22 юни португалското председателство ще очаква България да каже „да“ на преговорната рамка. В Съвета участват само страни членки на ЕС, така че председателството очаква България да одобри дотогава преговорната рамка и да представи позиция по първоначалния набор от идеи. Ако България иска да промени тези идеи, ние ще бъдем информирани, за да може да обсъдим какво е приемливо за нас“, е заявил президентът на Република Северна Македония, цитиран от МИА.

Източник: dnes.bg

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!