chuyển tiền trái ngân hàng ưu đãi thẻ tín dụng standard chartered tài khoản vpbank có bao nhiêu số các khoản đầu tư tài chính ngắn hạn thẻ atm và thẻ tín dụng vib cash back
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (148); 23/10 (150 ↑) ; 24/10 (155 ↑) ; 25/10 (161 ↑)

Атанас Пеканов: Работим 24/7, за да спасим Плана за възстановяване

  • Той увери, че европриоритетите няма да бъдат поставяни над националните

Основната ни отговорност е да преведем страната през този период на относителна политическа нестабилност и да гарантираме, че важните процеси се случват. Да гарантираме, че политическата нестабилност не се превръща в икономическа, която да повлияе на живота на хората. Затова всякакви проблеми и недобри практики от миналото, които могат да бъдат премахнати, са важни. Имаме задача да действаме почтено и отговорно. Нашата заявка е да върнем държавността“. Това каза пред БНР Атанас Пеканов, служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства.

Той изрази недоволство от нивото на амбиция на Плана за възстановяване и устойчивост и посочи, че е заварил процеса в късна фаза.

„Има доста работа по текущата версия на плана. Работим 24/7, за да го спасим. Планът не изпълнява в достатъчна степен амбициозните цели на Европейската комисия. Но целите на ЕК трябва да бъдат напаснати към обстоятелствата в България и да не вредят на нито един регион в страната. Няма да оставим европейските приоритети да бъдат по-силни от нашите национални… Целта ни е да направим средствата да се използват по ефективен технически начин“.

По думите му бъдещето е в науката и в иновациите и приоритетите са в технологическото развитие и по-доброто му използване.

„Имам притеснение заради проверките на проектите от миналото, но и притеснение на макроикономическо ниво. Имаме чувството, че евросредствата не ни помагат достатъчно да наваскаме“, допълни Пеканов пред БНР.

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!