bất động sản đầu tư là gì dđầu tư tài chính en iyi ikili opsiyon ikili opsiyon hilesi iq option demo
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (148); 23/10 (150 ↑) ; 24/10 (155 ↑) ; 25/10 (161 ↑)

Корнелия Нинова: Няма преврат в България, това е защитна реакция на ГЕРБ

Няма преврат в България, това е защитна реакция на ГЕРБ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за предаването „Седмицата“ по Дарик радио.

По думите й уволненията и преназначенията са нормален процес, когато правителството е ново.

„Не пречи, че правителството е служебно. Законът не го забранява. Още повече моралът го изисква, защото разграждането на досегашния модел на управление изисква и смяна на хората, които ще го направят“, допълни Нинова.

Тя обясни, че в нейните представи модерна лява партия означава лява партия, която отговаря на съвременните условия за ляво.

„Зелената политика. Това е нещо ново и увлича младите. Още повече, че условията на развитие в света, в България го налагат като нова и модерна политика. Чист въздух, чиста храна, чиста земя и вода. Типично лява политика. В нашите политики в години назад тази теза беше поизоставена. Тази ниша се зае от зелени партии, а е типична лява политика.

Страшно увеличаване има на неравенствата. Много е съвременно, в такъв смисъл модерно, да правиш политика за намаляване на неравенствата, защото увеличаването на неравенството е не само проблем на доходите и социален, това е и обществен проблем“, даде за пример Корнелия Нинова.

Според нея тези неравенства са били задълбочени от кризата и сега трябва да се прави политика за откриване на работни места.

Корнелия Нинова коментира, че новата по-широка лява коалиция, с която БСП ще се яви на изборите, има смисъл да обедини след множеството хора, които напуснаха левицата.

„Животът показа, че тези партии, колкото и малка подкрепа да имат, зад тях има хора, но неуспявайки да влязат в парламента, тези хора се чувстват непредставени. Това обединение има за цел да обедини не просто нас като лидери на партии, а да обедини повече българи, за да може по-силно да представляваме интересите им“, обясни тя, като допълни, че целта на БСП е да започне да обединява.

Нинова допълни, че различия с партиите в коалицията има, но трябва да се търси общото, което ги събира.

Тази седмица ни предстои да подпишем споразумения с още партии,  каза лидерът на БСП.

„Позволете днес да не ги казвам. В понеделник ще ги обявим, след като подпишем. Те не са нови като формации, но ще бъдат нови за нашия голям ляв фронт с присъединяването си към нас“, допълни тя.

Корнелия Нинова прогнозира, че на тези избори БСП ще има по-добри резултати. По думите й има доказателства за това.

„Не е просто за надъхване. Първо е пандемията, защото всички знаете, че част от нашите избиратели не излязоха да гласуват. Това показват фактите и статистиките. Второ е машинното гласуване. То ще спре много сериозна част от манипулацията, подправянето на протоколите. Третата – мисля, че смените, които прави служебният кабинет, трябва да гарантират честността на изборите.

Държавните институции, които в предишните избори леко си затваряха очите за някакви неща, вярвам, че сега ще се гарантира и намаляване на купените гласове. Най-сериозната е това, че хората се освободиха от страха след падането на кабинета на Борисов“, уточни лидерът на БСП.

Според нея левицата ще спечели повече гласове и с кампанията, която ще води и възможността това да се случва на терен.
„Няма да правим кампания само през медиите, а и жива. Ние традиционно сме силни в жива кампания“, обясни Корнелия Нинова.

Тя определи появата на партия с участие на Жан Виденов като любопитно.

„Защо сега? След 20 и колко години Жан Виденов решава да прави проект точно преди избори. Поне за нашата партия най-същественото е идеологията. Ние стоим в едно, въпреки това руене, заради идеи и идеология. Любопитно е как една новосформирана партия от Краси Янков прогресивни социалисти, проевропейска, пронатовска, привърженици на Истанбулска конвенция и джендър идеология как се събраха с Жан Виденов, който виждаме какви идеи изповядва абсолютно в другата посока. Това не гарантира успех“, подчерта Корнелия Нинова.

Служебният кабинет продължава в много голяма степен политиките на БСП от последните 4 години, каза лидерът на БСП.

„Ето какво се случва в ББР. От 3 години поне ние настоявахме да се сложи таван на кредитите, за да може да се възползват малките и средни фирми, а не големите олигарси. Това е едно естествено продължение на това, което ние 4 години правихме като опозиция срещу този модел.

Бяхме отишли и по-далеч и вярвам, че следващата стъпка ще е това. Не знам дали на служебен, или на редовен кабинет, но ББР да има клонова мрежа в цялата страна, за да може малките фирми по места да ги обслужват там и да ги облекчат“, допълни тя.

Нинова коментира, че БСП от 4 години се бори и срещу системата с „Автомагистрали“ и наливането на пари без обществени поръчки.
„Това, което прави в момента служебното правителство, БСП го правехме 4 години като опозиция“, подчерта тя.

Лидерът на БСП посочи, че истинската промяна означава дълбоки реформи, които служебният кабинет не би могъл да направи,
„Да речем нашата актуална тема – социалната. Най-важната за нас.

Служебното правителство може да продължи да дава по 50 лева, но не може да направи реформа в пенсионната система и да преизчисли пенсиите, защото това е въпрос на закон, на функциониращ парламент и на 121 депутати.

Друга реформа е в икономиката. В последните дни започва напрежение в икономическия сектор. Ресторантьори искат мерки. Розопроизводители си унищожават продукцията. Майки протестират, че няма детски градини. Също това също изисква промени“, подчерта Корнелия Нинова.

На въпрос дали смята, че купуването на гласове на тези избори реално може да спре, тя посочи: „Може да се намали драстично. Едва ли може напълно този модел на правене на избори да се унищожи за 2 месеца, но може много драстичен да бъде намален, най-малко институциите да не бъдат ангажирани да прикриват купувачите на гласове“.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!