COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (25); 28/09 (27 ↓) ; 29/09 (27 ↓) ; 30/09 (25 ↓)

45 известни турски художници ще представят картини в Момчилград

45 художници от Турция ще представят свои картини на своя съвместна изложба в Момчилград. Тя ще бъде открита на 18 юни от 17 часа.
90 картини ще бъдат изложени във фоаето на читалище „Нов живот“, съобщи неговият секретар Камбер Камбер, който е един от изявените художници в Южна България.
Организатори на изложбата са читалището и община Момчилград. Картини ще представят известните турски художници Бирсен Четен, Аланбей Кароглу, Гюлтекин Акенгин, Джеват Аталай, Хюсеин Ойсал и други, а куратор на изложбата е момчилградчанката  Айнур Махмудова – Каплан, която живее в град Кастамону, Турция.
„Подобно събитие не е организирано от години. Убеден съм, че ще предизвикаме интереса не само на момчилградчани, но и на ценителите на изкуството в цялата Кърджалийска област“, заяви Камбер Камбер.
Той допълни, че за откриването на изложбата ще има съпътстваща музикално-танцова програма. Танцов състав към ОДК – Момчилград ще представи автентични родопски танци. В програмата ще се включи и нашумелият през последните години певец на родопски народни песни Филип Синапов.

Нов живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.