COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (267); 21/01 (272 ↑) ; 22/01 (287 ↑) ; 23/01 (304 ↑)

Слаба активност на изборите за кмет в хасковските села Сърница и Жълти бряг Заради високите температури една от машините за гласуване в Сърница, община Минерални бани е спряла да работи. Охлаждат ги с вентилатор

Нов живот

Две села в Хасковска област избират кмет, след като заради пандемията останаха без управници. Кметът на Жълти бряг почина в края на февруари, а на Сърница – в средата на март.

Едва 73 от общо 565 избиратели са упражнили правото си на вот към 10 часа в стамболовското с. Жълти бряг. Активността към този час е близо 13 %, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Двама са кандидатите, които се борят за доверието на съселяните си.

Един срещу друг днес застават Вълчо Митрев Тилкеджиев, предложен от Коалиция „БСП за България” и Иляз Мустафа Караибрям, издигнат от ПП „Движение за права и свободи – ДПС”.
Гласуването е в една секция.

С Сърница, община Минерални бани, където също има частични избори, активността към 10 ч. е по – висока. Там до машината са отишли 19.20 на сто от гласоподавателите. От 547 души по списък, вот са упражнили 105-ма, показват данните на Общинската избирателна комисия в Минерални бани. В селото кандидатът за кмет е един.  Това е Кемал Камал от ДПС.

Няма данни и сигнали за проблеми с гласуването.

Във физкултурния салон на селото са разположени две машини за гласуване. Проблем се е появил при една от машините, заради високите температури. Наложило се е  да бъде поставен вентилатор, за да охлажда устройствата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.