COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (15); 27/11 (15 =) ; 28/11 (16 =) ; 29/11 (16 ↑)

Николай Нинов представя третата си книга в Кърджали Срещата с читателите ще е на 15 юли от 18.00 ч. в книжарница „Хеликон“

Нов живот

В разгара на летния сезон излезе новата книга на журналиста и писател Николай Нинов „Намерени от чудесата“, която той ще представи пред кърджалийските читатели на 15 юли (четвъртък) от 18.00 ч. в книжарница „Хеликон“ (бул. „България“ 58).

Тази трета негова книга е част от поредица, посветена на огромната палитра от скални образувания, мегалити и живи светилища в България след „Повторени сънища. Фотописи от мистична България“ (2015) и „Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България“ (2017).

Книгата „Намерени от чудесата“е посветена на огромното разнообразие от красиви скални образувания, мегалити, природни феномени и древни и праисторически каменни светилища в България.

В книгата отново са включени легенди, приключения, точни координати на всички обекти от поредицата. 60 000 км зад волана, 800 часа отвъд пътеките, 450 обекта, GPS индекс… В края на краищата се случва това приключение, наситено с тайнства –  пътешествието из непозната България.

Според колегите Николай Нинов е търсач на неоткрити места, любител на древните загадки и тайни. Според приятелите си – приключенец по дух, с око за природните вълшебства. През 2012 г. той печели фотоконкурса на в. „Дневник“ „Спомен от лятото“, а по-късно споделя историите за пътешествията си в поредицата свои книги.

„Намерени от чудесата“ разказва за новите приключения на автора на места, липсващи на карти и пътеводители.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!