opsiyon stratejileri thẻ tín dụng quốc tế là gì số điện thoại tổng đài đông á chuyển tiền online gui tiet kiem vay tiền bằng sim viettel chính chủ phí chuyển khoản đông á vpbank là ngân hàng nào
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (188); 27/10 (199 ↑) ; 28/10 (211 ↑) ; 29/10 (225 ↑)

По-скъпи екостикери за колите при годишен технически преглед от 12-ти юли

От този понеделник, 12-ти юли, всеки шофьор, който минава технически преглед за автомобила си, ще получава нов вид екостикер за техническа изправност – така нареченият екостикер. Той ще показва колко вредни емисии отделя автомобилът. Това съобщи в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ директорът на Агенция „Автомобилна администрация“ – Бойко Рановски. Новите екостикери ще дават информация за регистрационния номер, собственика и екологичния стандарт на колата.

Според степента на екологичност на автомобилите от догодина кметовете на общини ще могат да определят дни и зони, в които превозните средства с по-ниска екологичност няма да бъдат допускани. Рановски посочи, че ограниченията и контролът остават в ръцете на общинската власт. По думите му, информацията за екологичната категория на автомобила ще може да се чете дистанционно от стикера, който ще се поставя на предното стъкло. „Всички пунктове за годишни технически прегледи са оборудвани с технически устройства. А тези, които са заявили необходимото количество стикери, са си ги получили“, поясни Бойко Рановски.

В заключение той посочи, че стикерът поскъпва с 3,30 лева без ДДС – такава е разликата между старите и новите стикери. Т.е. с толкова се оскъпяват консумативите в пунктовете за годишни технически прегледи на автомобилите. Досегашната цена беше 5,50 лева. „Годишно през такъв преглед преминават около 2 000 000 коли“, посочи Рановски. Той допълни, че екостикер е необходим, тъй като камерите не разчитат 100% регистрационните номера, особено при неблагоприятни метеорологични условия.

Източник: Actualno.com

2 коментара

  1. Aнонимен каза:

    Това е жив обир!
    Престанете да рекетирате хората.

  2. Анонимен каза:

    На предното стъкло да се слага и стикер дали си имунизиран срещу Ковид,а и дали си инструктиран ако ти излезе мечка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!