các sàn giao dịch quyền chọn nhị phân sacombank platinum cashback cengroup tuyển dụng lãi suất f88 là bao nhiêu phí chuyển tiền vpbank

Кърджали ще има нов приют за кучета, кмет и областен управител се разбраха за терена И седемте общини са готови да се включат в инвестицията по изграждането

Нов живот

Отдавна кметът на община Кърджали Хасан Азис търси решение по парещия въпрос с бездомните кучета. След като съществуващият приют бе закрит преди няколко месеца, старата идея да се пристъпи към изцяло нов проект изправи градоначалникът пред осигуряването на необходимия терен.

Интересът на община Кърджали към имот частна държавна собственост с площ 21 330 кв.м в землището на село Седловина е стар, но до момента не е намерил решение при предишния областен управител.

Преди дни документацията е комплектована и ще бъде внесена в Министерския съвет, за да бъде разрешено безвъзмездното прехвърляне на собствеността. Новината съобщи за „Нов живот“ областният управител Даниел Делчев.

Кметът на Кърджали Хасан Азис смята, че изграждането на приют за бездомни кучета може да се случи само ако и седемте общини от областта се включат със собствени финансови средства.

4 коментара

 1. ano каза:

  НАДЯВАМЕ СЕ ОТ СЪРЦЕ ДА НЕ Е КАКТО ПРЕДИ.ДА СЕ КАСТРИРАТ И ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯТ НА УЛИЦИТЕ ДАЛЕЧ ОТТУК

 2. Анонимен каза:

  Бездомните кучета са голяма напаст! Който живее в първите блокове на Възрожденци, знае много добре това! По цяла нощ ни ни оставят да спим спокойно! Цяла глутница са! Това просто повече не се търпи!

 3. Анонимен каза:

  Днес 30.08.2021 бях нападнат и ухапан на 3 места от кучета в парк Арпезос Север 2.Глутницата е от 5.6 кучета много са агресивни. Моля ви, не минавайте от долната страна на този новостроящ се мост, който ще свързва парк 1 и парк2. Ще бъдете изненадани. Особено жени с деца, пазете се. Общината не взима мерки и затова ще бъде жестоко наказана. Моля за вашето съдействие в-к Нов Живот.

 4. Анонимен каза:

  Проблемът с бездомните кучета много лесно може да бъде решен и без да се прави приют за тях и да се харчат излишни общински пари. Да се командироват срещу заплащане виетнамци. Хората от града ще рахатясат. Тогава да ги питам тези природозащитници как ще врякат и как ще подскачат. Друг начин няма. Преди беше много спокойно в града, но някои „умници“ от София решиха да ги изгонят и ето бедствието е налице. Всичко може да се направи стига да има желание. Все пак хората са по-важни от бездомните кучета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!