COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (25); 28/09 (27 ↓) ; 29/09 (27 ↓) ; 30/09 (25 ↓)

Безкрайно дълъг дневен ред очаква общинските съветници в Кърджали на юлската сесия

* Жители на Бленика искат улиците да носят имена, както е в града
* Община Кърджали планира изграждане на център за хора с психически разстройства

Валентина ИВАНОВА

Тъй като през юни Общинският съвет не проведе заседание, заради предизборната кампания, сега, на юнската сесия той е изправен пред безкрайно дълъг дневен ред от 48 точки.

Общинският съвет трябва да разреши кандидатстване на общината заедно с Психоболницата в проект „Социално включване на лицата с психични разстройства и с интелектуални затруднения“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Планира се създаване на Център за хора с психични разстройства. Той ще бъде изграден на третия етаж в общинска сграда на бул. „Беломорски“, а другите два етажа се предвижда създаване на Център за хора с увреждания. Общинският съвет ще даде съгласие на тази сесия общината да кандидатства по друга процедура на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Предстои местният парламент да актуализира и списъка на средищните детски градини и училища. Предложението, което е залегнало в дневния ред, е за обособяване на защитено детско учебно заведение в село Бойно, където учат.12 деца. Училището в същото село с 14 ученика и това в Костино – с 15, остават със същия статут на защитени. Общо в община Кърджали има 20 училища и 13 детски градини, определени като защитени.

Стотината жители на Бленика искат улиците в селото да носят имена, както е в града. Освен това досегашната номерация вече се е объркала или се дублира, а това внася неудобство. Искането им седем улици да бъдат кръстени, като повече предложения са за имена на цветя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.