đăng ký snapchat phan mem quan ly chi tieu ca nhan ngân hang msb sàn vàng ảo cầm đồ giấy tờ xe máy tại hà nội thanh toán thẻ tín dụng shinhan điều kiện để mở thẻ tín dụng

От 26 юли България се затваря за идващи от Нидерландия и още три страни

От 26 юли България се затваря за чужденци, пристигащи от още четири държави – Нидерландия, Малта, Андора и Грузия.

Пристигащите от тези страни български граждани, постоянно пребиваващи и членовете на техните семейства ще се допускат на българска територия само срещу отрицателен тест за COVID-19, без значение дали са ваксинирани или не. Това предвижда нова заповед на здравния министър.

Четирите държави попаднаха в червената зона с голям брой заразени и именно заради това се налагат ограниченията. От миналата седмица гражданите на Великобритания, Испания, Кипър и Кувейт също не се допускат в България, тъй като страните също попадат в червената зона.

Влизането в тази зона означава, че България не допуска посещения от тези страни, освен ако не става дума за български граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване у нас и членове на техните семейства. В тези случаи няма значение дали човек е ваксиниран – задължително се представя отрицателен PCR тест за влизане в страната. Съществува възможност тестът да се замени с 10-дневна карантина и тя да се отмени, ако в рамките на 24 часа от прибирането се представи отрицателен PCR тест.

От понеделник в оранжевата зона влиза една нова държава – Монако. За оранжева зона важи обичайният режим – влизането става с представяне на COVID сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест, но на 5% от пристигащите се правят допълнителни бързи тестове на границата.

С Русия, където също сериозно се покачват случаите, България допуска изключение в името на туристическия бизнес. Пристигащите оттам влизат с отрицателен PCR тест, като тук също няма значение дали са ваксинирани или не. Същият режим важи за пътуващи от Португалия, а от понеделник – и за Пакистан, който досега беше в оранжева зона за разлика от съседните си страни, обзети от делта варианта на коронавируса.

Източник: dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!