có ít tiền nên đầu tư gì طريقة الربح من الخيارات الثنائية tạo tài khoản ngân hàng online cách thanh toán dư nợ thẻ tín dụng citibank vay shinhan vay vốn vpbank citibank hcm đầu tư tiền vào đâu

Кърджали вече загуби половината от Пазара на производителите, твърди общинският съветник Радослав Милев Директорът Рамадан Вели подвежда общинския съвет, че продава навес, а всъщност е право на строеж

Валентина ИВАНОВА

През 2012 година, когато за изпълнителен директор на „Пазар на производителите“ ЕАД в Кърджали е назначен Рамадан Вели, дълготрайните материални активи на дружеството са били 7 милиона и 251 хиляди лева. Това е установил общинският съветник от „Демократична България“ Радослав Милев при направена справка в Търговския регистър.

Последният отчет на същото предприятие, публикуван в сайта, е от 2018 година. Той показа размер на дълготрайните материални активи от 3 милиона и 838 хиляди лева. За посочения период от 6 години са изчезнали имоти за 3,4 милиона лева, посочва синият съветник.

Той припомня също, че продажбите на имоти и право строеж са продължили и през 2019 и 2020 години, но все още няма отчет на изпълнителния директор.

Разпродаване на активите на Пазара на производителите се прави, за да може да се покрие банковия кредит. Вместо да се развива дейността и да се увеличава печалбата, отново се върви към разпродаване имоти.

Лошото управление на „Пазар на производителите“ ЕАД продължава вече години наред, въпреки че постоянно алармираме какво се случва. На заседанието на Постоянната комисия „Икономическа политика“ към Общинския съвет, проведено на 25 юли 2021 година, разгледахме поредните предложения на директорът Вели за поредни разпродажби на дълготрайни активи, обяснява Радослав Милев.

Радослав Милев

Гласуваният на предишна сесия бизнес план с инвестиционна програма на Дружеството, сега трябва да се разшири. Предлага се продажба на навес за отпадъци с размер 262 кв. м, който всъщност е парцел, за който се иска разрешение за право на строеж. В момента там има автомивка, която плаща наем. Изпълнителният директор Вели се опитва да подведе общинските съветници, че продава навес, възмущава се Милев.

Другото предложение е за продажба на 15 броя павилиони по проект и схема, одобрени от главния архитект на общината. Такива павилиони все още не са изградени, за да се разрешава тяхната продажба. В същото време се предлага за продажба офис от 49 кв. м в административната сграда на пазара с обяснението, че има течове и трудно се отдава под наем.

Продължават и исканията на изпълнителния директор за учредяване на право на строеж. Едното е за поземлен имот от 210 кв. м, който е част от паркинга, а другият е от 70 кв.м.

Общинският съветник Радослав Милев и членовете на Постоянната комисия комисия „Икономическа политика“ от политическа партия ГЕРБ са отхвърлили предложенията на проведеното заседание.

Как ще продължи дълголетната сага с управлението на Пазара на производителите, не е ясно. Ясно е, че Кърджали вече е загубил милиони левове, а никой не иска да спре това. Кой ще носи отговорността, когато един ден градът осъмне без този пазар?, пита се Радослав Милев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!