ngan hàng indovina hướng dẫn sử dụng money lover kiếm tiền trên quyền chọn nhị phân shinhanbank online bảo lãnh thực hiện hợp đồng là gì thẻ visa shinhan vpbank la ngan hang gi vay ngang hàng

Новият мост в парк „Арпезос-север“ светна

Нов живот

Съоръжението ще обслужва смесен поток от  пешеходци и велосипедисти. Дължината е  111,30 м., а на пешеходната част – 103.12 м, с широчина на пешеходната част – 4.46 м.

Пешеходната платформа  е със светла широчина от 4 метра, а настилката от профилиран декинг, която е изключително здрава и издръжлива, предназначена за открити пространства с голямо натоварване. В конструктивно отношение съоръжението представлява система от 3 двойки стоманени дъги. Върху тях е окачена връхната конструкция посредством стоманени  спирално усукани въжета от затворен тип. От архитектурна гледна точка проектът на моста  акцентира на симетрията по надлъжната ос, наподобявайки отворени крила на пеперуда, а в изглед визията на съоръжението следва затихваща вълнообразна форма.

Общият устройствен план предвижда под мостовото съоръжение да  бъде изградена улица „Арпезос“, която  ще осъществява връзката между Пазара на производителите  и Новия мост, но реализирането й не е включено в рамките на проекта.За изграждането на улицата ще бъдат търсени допълнителни средства.

Проектант на моста е на „Трансконсулт-22“ ООД – град София, а  изпълнител – „Екип холдинг“. Изграждането на моста е по проект „Ремонт и рехабилитации на улици и тротоари в град Кърджали“, по процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 – Кърджали“ по оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020. Общата  стойност на  поръчката е  над 1,8  млн.лв.

9 коментара

 1. Тунджай каза:

  Пътищата в града са окаяно състояние един метър асвалт не е ремонтиран, кому ли е му нужен този мост? Нашите данъци за пореден се похарчиха не по предназначение,за влезнат вкасичката на ДПС. Защо ли това население не могат да им потърсят сметка? Как се харчи народна пара? Е сега се питам дали трябва да плащаме данъци на тази община.?

 2. Анонимен каза:

  Това е мостът изграден от вуйчото на кмета и платен от гражданите на Кърджали. Това е много важно и скъпо съоражение без което кърджалийци немогат

 3. Есков каза:

  Това трябваше да бъде до възрожденци ама на кмета пак не му стигнаха парите

 4. Асан от ДПС каза:

  изхвърлени пари на вятъра ,

 5. Кърджалиец каза:

  1,8 млн.лв. за тази никому не нужда „изгъзица“ докато града тъне в дупки, тъмнина и бездомни кучета.
  Страхотен ход на общината!

 6. Хасан каза:

  И той като останалото осветление което сложиха преди месеци, скоро ще огасне на половина. СИГУРЕН СЪМ!!!

 7. Анонимен каза:

  Брейййй , за толкова мандата Хасан Азис най после направи нещо и в Кърджали . Сега напишете и за хотелите му в Апталия .

 8. анонимен каза:

  Кметът да си изчисти боклука и да си прибере кучетата,тогава да мисли за такива мостове,които не са ни нужни.

 9. Анонимен каза:

  най-вероятно ,това не е само мост…….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!