indovinabank tuyển dụng vp bank la ngan hang gi vay tin chap tieu dung proptech gửi tiết kiệm ngoại tệ vay theo bảo hiểm nhân thọ monyveo

Осем медицински сестри в Момчилградската болница са подали заявления за напускане

Валентина ИВАНОВА

В Многопрофилната болница „Д-р Сергей Ростовцев“ в Момчилград  расте недоволството сред персонала от новата методиката за изчисляване на възнагражденията. Това съобщи източник на „Нов живот“.

Засилващата се четвърта вълна на инфекцията е принудила ръководството на болницата отново да отвори Ковид-отделението, за да поеме грижата за новопостъпилите пациенти. Предвижда се медицинските сестри от всички отделения да дават дежурства там. Изготвен е график за работа, така че медиците да съвместяват функциите си на двете работни места.

Осем медицински сестри от Неврологично отделение не са съгласни с предложението на ръководството и са подали заявления за напускане.

Сестрите са с минимална работна заплата от 670 лева в отделението, в което работят. Те имат опит за работа с Ковид-болни от предишните вълни на пандемията. Наясно са с рисковете за собственото си здраве и за сигурността на близките си. Вероятно са преценили ситуацията иса предприели крайната мярка.

Сега ръководството на болницата е открило Ковид-отделение, в което по график трябва да работят медицинските сестри от другите отделения, а те не са съгласни, обясни източникът на „Нов живот“. Още повече, че новата методика за определяне на възнагражденията при работа с Ковид-болни не отразява риска за работа в опасната среда, смятат засегнатите.

Директорът на лечебното заведение д-р Младен Къров отказа да коментира на този етап проблема.

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Браво, така трябва да се прави навсякъде за до прогледнат и оценят труда на мед. сестри. В парламента,не са търговско дружество и заплата хвърчи нагоре без проблем!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!