COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (486); 29/01 (524 ↑) ; 30/01 (566 ↑) ; 31/01 (612 ↑)

В Стамболово откриват кът за почасови грижи за деца на общинари

Нов живот

Детски кът в сградата на общинска администрация Стамболово отвори врати. Той е създаден по проект „Детски кът Стамболово”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 на Европейския социален фонд на Европейския съюз. Проектът е насочен към осигуряване на почасови грижи за децата на служителите в община Стамболово.

Детският кът се намира на четвърти етаж в сградата на общинска администрация. С цел адаптиране на помещението за почасови грижи за деца, бе извършен текущ ремонт и подходящо оборудване и обзавеждане. В детския кът са обособени отделни зони за различните възрастови групи деца. За създаване на приятна среда за децата, бяха закупени детски масички, столчета, игри, пъзели, дъска сметало, конструктори, материали за рисуване – флумастери, моливи, книжки и др.

Създадения детски кът в сградата на общинска администрация ще подпомогне родителите в грижите за децата им, като по този начин ще допринесе за тяхната по-добра професионална реализация и ще улесни достъпа до заетост на работещите родители, както и ще намали отсъствието им от работа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.