ví điện tử tốt nhất hiện nay điều kiện mở the tín dụng cách thức chuyển khoản qua ngân hàng no quá dang nhap internet banking vpbank cầm cavet xe chính chủ ngan hang online phí chuyển khoản vietinbank
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (138); 22/10 (143 ↑) ; 23/10 (148 ↑) ; 24/10 (152 ↑)

Приключи проектът за Крепостта Топликос, откриват обновения туристически обект

Нов живот

Община Минерални бани приключи проекта „Промотиране и развитие на туризма чрез историята“, реализиран съвместно с Киркларели, Турция. Продължителността бше 24 месеца, а стойността му – 422 000 лв.

Церемония по откриването ще се състои на 6септември 2021 година от 18,30 часа в местността «Свети дух». Предвидена е богата фолклорна танцова и музикална програма и 3Д мапинг светлинно шоу.

По проекта е извършено благоустрояване на прилежащите пространства около крепостта „Топликос“, както и реконструкция и рехабилитация на алеите в парковата среда. Така е постигнато повишаване на достъпността до обекта, включително за хора в неравностойно положение.  Изградена е панорамна платформа, от която жителите и гостите могат да се насладят на откриваща се красива гледка.Монтирано е парково и художествено осветление на археологическия паметник и са създавани места за отдих и зона за организиране на събития, пърформанси на открито и временни туристически атракции.

Разработен е туристически пътеводител и други рекламни материали за популяризиране на местните природни, културни и исторически дадености.

Настоящата дейност е продължение на дългогодишната работа на местната администрация за обновяване на културната и историческа инфраструктура в с. Хамдибей и превръщането му в туристическа дестинация.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!