vib ebanking tpbank lãi suất الخيارات no la gi 6 hũ tài chính thẻ tín dụng vib thẻ visa và mastercard khác nhau thế nào quan ly tai chinh ca nhan
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (159); 24/10 (161 ↑) ; 25/10 (167 ↑) ; 26/10 (175 ↑)

Приключи проектът за Крепостта Топликос, откриват обновения туристически обект

Нов живот

Община Минерални бани приключи проекта „Промотиране и развитие на туризма чрез историята“, реализиран съвместно с Киркларели, Турция. Продължителността бше 24 месеца, а стойността му – 422 000 лв.

Церемония по откриването ще се състои на 6септември 2021 година от 18,30 часа в местността «Свети дух». Предвидена е богата фолклорна танцова и музикална програма и 3Д мапинг светлинно шоу.

По проекта е извършено благоустрояване на прилежащите пространства около крепостта „Топликос“, както и реконструкция и рехабилитация на алеите в парковата среда. Така е постигнато повишаване на достъпността до обекта, включително за хора в неравностойно положение.  Изградена е панорамна платформа, от която жителите и гостите могат да се насладят на откриваща се красива гледка.Монтирано е парково и художествено осветление на археологическия паметник и са създавани места за отдих и зона за организиране на събития, пърформанси на открито и временни туристически атракции.

Разработен е туристически пътеводител и други рекламни материали за популяризиране на местните природни, културни и исторически дадености.

Настоящата дейност е продължение на дългогодишната работа на местната администрация за обновяване на културната и историческа инфраструктура в с. Хамдибей и превръщането му в туристическа дестинация.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!