điều kiện làm thẻ tín dụng techcombank msb hội sở cho vay tien fe credit giá đồng coin tín dụng ngân hàng là gì trackback là gì
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (159); 24/10 (161 ↑) ; 25/10 (167 ↑) ; 26/10 (175 ↑)

С рекорден брой участници днес откриват Фолклорния фестивал в Неделино Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова пристига за откриването

20-то юбилейно издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие в Неделино е с участието на рекорден брой изпълнители, според информация от кмета на Неделино Боян Кехайов.

Около 1250 участници от 95 читалища от всички фолклорни области на страната ще се изявяват в 3-те фестивални дни, а извън конкурсната програма ще се представят фолклорни състави от няколко държави.

Потвърдените участия на фолклорни изпълнители показват изключително голям интерес към музикалното събитие и рекорден брой изпълнители за 20-годишната история на фестивала. Организацията на празниците е при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, категоричен е Боян Кехайов.

Конкурсната програма ще звучи в редица концерти на 3, 4 и 5 септември. Участниците в надпяването ще бъдат оценявани от жури с председател акад. Милчо Василев. Наградите и отличията ще бъдат връчени на 5 септември. Всички изпълнители ще получат грамоти за участие, предаде БТА.

Очакват се гостуващи състави от Албания, Гърция, Турция, Северна Македония, Босна и Херцеговина.

Фестивалът е посветен на уникалния неделински двуглас, който е характерен само за района на Неделино и вече е включен в учебните дисциплини на АМТИИ-Пловдив.

По програма фестивалът е подготвен да завърши със светлинно шоу.

Кметът Боян Кехайов призова всички жители и гости на фестивала да спазват противоепидемични мерки!

Източник: smolyaninfo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!