phần mềm quản lý tiền cá nhân chuyển khoản nhanh 24/7 techcombank الخيارات الثنائية المتداول العربي tài chính tư là gì rena hisse vay theo hop dong bao hiem vib online banking
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (134); 21/10 (140 ↑) ; 22/10 (146 ↑) ; 23/10 (151 ↑)

Неделинският двуглас е нашата сила и гордост, заяви на откриването на фестивала Боян Кехайов В тридневната програма са предвидени пет концерта

Нов живот

В Неделино започна ХХ Юбилеен национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народни песни. Той ще продължи до 5 септември 2021 година.

След отмяната на миналогодишното издание заради Ковид пандемията, тази година още от първия ден става ясно, че организаторите са надминали себе си и са разгърнали проявата с голям замах.


В трите дни на двугласното надпяване са предвидени пет концерта от фестивалната програма, представяне на участващите международни групи и поредица от спектакли на гостуващи изпълнители.

Извън фестивалната програма, на откритата сцена в центъра на Неделино ще се представят със свои концерти Росица Пейчева, ансамбълът на АМТИИ – Пловдив, Николай Славеев, Тони Стораро, Криско и др. Ще участват  и изпълнители от Литва, Македония, Гърция.


На откриването кметът на общината Боян Кехайов поздрави жителите на Неделино и гостите, сред които бяха Лозана Василева, заместник-министър на земеделието, депутатите Адлен Шевкед, Хари Садъков и  Адриан Петров, заместник областен управител на Смолян, доц. д-р Андрей Кехайов, почетен гражданин на Неделино и кметове на много общини.

Неделинският двуглас е нашата сила и гордост. Той е сред първите вписани в националната представителна листа за живи човешки съкровища на България и беше включен в представителния списък на елементите от нематериалното културно наследство на министерството на културата и на ЮНЕСКО, гордо заяви кметът.

Заместник-министърът на земеделието Лозана Василева поздрави общинската администрация и кмета на общината за работата им с европейско и национално финансиране. Тя припомни, че през миналия програмен период са инвестирани 16 милиона лева за развитие на селските района по 37 проекта. Тази година по линия на директните плащания са подпомогнати над 1700 от общината, които са получили близо 2 милиона лева.

Снимки: Рейхан Мустафа Ферад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.