COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (15); 27/11 (15 =) ; 28/11 (16 =) ; 29/11 (16 ↑)

Общинското ръководство и депутати от Кърджали почетоха Деня на Съединението

Нов живот

Днес се навършват 136 години от Съединението на Княжество  България и Източна Румелия. Съединението от 1885 г. е   един от най – успешните ходове на българските политици в новата ни история. Основните двигатели за обединението на Княжество България и Източна Румелия са загърбили политически пристрастия и раздори в името на голямата цел и затова са успели.

По  случай  6 септември –Ден на Съединението, днес в 10.00ч.  заместник кметът на община Кърджали Тунджай Шюкрю, секретарят на община Кърджали Себахтин Риза, председателят на ОбС-Кърджали Юсеин Ахмед, зам.-председателят  на ОбС и председател на ДПС-Кърджали Лятиф Расим и съветници от ДПС  положиха венци  от името на кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис, ОбС-Кърджали и ДПС-Кърджали  пред Паметника на Освободителите в Градската градина.

Венец от името на ПГ на ДПС поднесоха народните представители от ДПС Байрам Байрам и Адлен Шевкед.Представителите на ръководството на община Кърджали и народните представители се поклониха пред паметта на героите, дали живота си за свободата и независимостта на България.

Организираното честване  на годишнината  е отменено предвид противоепидемичните мерки.

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Разидениха ни,техните потомци ни съединяват,да видим какво ще измислят отрочетата им!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!