các ví điện tử vay vốn shinhan bank liên ngân hàng công ty vietnam trusting ai cầm giấy tờ xe máy ngan hang indo vay lại doctor đồng remitamo
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (159); 24/10 (161 ↑) ; 25/10 (167 ↑) ; 26/10 (175 ↑)

Семинар по проект за туризма чрез историята в Минерални бани

Живко ТЕНЕВ

Семинар „Устойчиво развитие на туризма в трансграничния регион” по проект „Промотиране и развитие на туризма чрез историята /PATH/” провеждат в Минерални бани. Проявата започва от 10,30 часа в Конферентната зала на Почивна станция „Изворите”. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България-Турция 2014-2020г.

След откриването на проявата бе прочетен поздравителен адрес от кмета на община Минерални бани, г-н Мюмюн Искендер. Ръководителят на проекта Теодора Пехливанова благодари на ръководството на общината и представи накратко проекта. Община Минерални бани бе представена като обновена и атрактивна туристическа дестинация от Билял Билял, старши експерт „Образование, култура и вероизповедания”. Община Киркларели бе представена от Зекие Тасим, експерт „Туризъм”.

В следобедните часове експертът по архитектура Венета Петкова ще запознае участниците в семинара с крепостта „Топликос” през вековете. Иновативни инструменти за съхранение и промотиране на културното и природно наследство е темата на експерта по история и туризъм Емил Михов. От 18,30 до 19,30 ще се състои церемонията по откриване на крепостта „Топликос”. След това започва фолклорна танцова и музикална програма и 3Д мапинг шоу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!