p2p lending vietnam dang nhap internet banking vpbank mở tài khoản vietcombank cần những gì đầu tư tài chính hiệu quả ân hạn gốc là gì vay tien sinh vien số cvv

Всеки втори е с двойка на есенната матура по български 60% от младежите изобщо не са писали по стихотворението на Яворов "Две хубави очи"

„Две хубави очи“ на Пейо Яворов препъна зрелостниците, които положиха държавен изпит по български език и литература през сесията август-септември т.г. Над 60% от явилите се изобщо не са работили по 41-ва задача, която изискваше да се напише интерпретативно съчинение или есе по темата за красотата и невинността в стихотворението, съобщават от МОН.
„Среден 3“ е средният резултат на матурата по български език и литература. Само четирима имат над 5.50. Повече от половината зрелостници са със слаби оценки. Едва 20% са се справили със задачите, които проверяват правопис, както и с тези, които изискват да се определи от кое произведение е даден откъс и кои автори са създали определени литературни герои.
Средният резултат по биология и здравно образование е 20.69 от максимум 100 точки. Едва 0.23% от явилите се на втория задължителен изпит по този предмет са оценени с много добър, а 54% са с двойки.
Темата по география и икономика „Географско положение на България същност, особености и оценка“ също е затруднила зрелостниците. Слабите оценки са почти 57%, а едва 0.15% от положилите изпита имат отличен.
Само две отлични оценки има на изпита по история и цивилизация. Част от изпитния вариант включваше отговор на въпроса „Как българите се борят за своята свобода в периода XV – XVII век?“
Средният резултат на явилите се на изпит по английски език е 43.9 точки, а слабите оценки са 22.63%.
Единствената пълна шестица на есенната изпитна сесия е на матурата по философия. Там зрелостниците трябваше да разсъждават върху текста на Николай Бердяев „За робството и свободата на човека“.
През тази сесия традиционно се явяват зрелостници, които до момента не са полагали матури, получили са слаб резултат или работите им са били анулирани. На матура по български език и литература се явиха 3542 зрелостници, а на втори изпит по избран предмет – 2328.

СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!