kích hoạt thẻ atm agribank trễ hạn ngân hàng tmcp quốc tế việt nam (vib) công ty tnhh lotte việt nam mở thẻ tín dụng bằng sổ tiết kiệm ebitda là gì địa chỉ ngân hàng vietcombank tphcm indovina bank
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (216); 07/11 (208 ↓) ; 08/11 (199 ↓) ; 09/11 (190 ↓)

Денков: В сряда ще са ясни окончателните мерки за училищата

Нов живот

В сряда ще имаме окончателния вариант на противоепидемичните мерки, които се налага да се спазват в училищата. Това обяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков пред NOVA NEWS.

„В него ще има малки промени спрямо това, което вече сме обявили. Мерките ще са свързани най-вече с носеното на маски, известно облекчаване за децата от 1 до 4-ти клас. Те ще трябва да се носят маски, но по време на междучасията, когато се срещат с деца от друга паралелка”, каза той в студиото на „Социална мрежа”.

„Ясно е, че присъственото обучение не може да бъде заменено с електронното. В едни нормални условия електронното образование може да допълва присъственото, но не може да бъде алтернатива. Ние обаче не сме в нормални условия и трябваше да потърсим максимални възможности за присъствено обучение”, посочи още Денков.

„Променихме философията на насоките, които са публикувани на сайта на МОН – максимално присъствено обучение, като затварянето ще бъде само при взимане на необходими медицински мерки. Няма да има наедро затваряне в страната.

По думите му е важно да се разбере, че ако има разпореждане за затваряне, то идва изцяло от здравните власти. „Ние следим дали има локален проблем в дадено училище – ако има 10% отсъстващи по причини, свързани COVID-19 или ако има едно разболяло се дете, трябва да се затвори паралелката, но това пак не засяга цялото училище и цялата област”, каза служебният министър на образованието и науката.

„Миналата сряда по време на Министерския съвет имахме подробно обсъждане какъв ще е подходът тази година. Обединихме се около това, че училищата ще се затварят последни и ще отварят първи – нещо, което е доста различно от миналата година”, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!