citibank tuyển dụng nạp tiền vào perfect money tổng đài vib bank ccv là gì shinhan bank đà nẵng opsiyonlamak ne demek ngân hàng indovinabank
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (159); 24/10 (161 ↑) ; 25/10 (167 ↑) ; 26/10 (175 ↑)

Отменят Празника на плодородието на 11 септември в Кирково заради новите противоепидемични мерки

Валери НЕДЯЛКОВ

На 11 септември няма да има Празник на плодородието в Кирково. Причината е въведените от днес до 30 октомври със заповед на министъра на здравеопазването нови противоепидемични мерки за ограничаване на пандемията от коронавирус.
Общинската администрация, която е организатор на празника, беше подготвила богата и разнообразна програма, включваща участието на оркестри, танцови формации и популярни изпълнители. Концерти трябваше да изнесат известната народна певица Николина Чакърдъкова и поп-фолк изпълнителката Софи Маринова. Обявени бяха и няколко конкурса, в които се даваше възможност за изява на местните производители на плодове и зеленчуци и на кулинарите.
Заради извънредната епидемична обстановка пред 2020 година в Кирково също нямаше есенен празник, който преди това четири поредни години се организираше като Фестивал на чушката. Идеята бе тази година той да прерасне в Празник на плодородието, за да се разнообрази и даде шанс да се включат в него повече производители на различни земеделски култури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!