p2p là gì bảo hiểm phi nhân thọ cathay uob tuyển dụng mirea asset ngân hàng chuyển tiền miễn phí
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (134); 21/10 (140 ↑) ; 22/10 (146 ↑) ; 23/10 (151 ↑)

Сакскобурготски осъди България в Страсбург заради имотите си

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок осъдиха България пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург заради мораториума върху техните имоти, наложен през 2009 година от парламента.
Съдът обяви дългоочакваното решение във вторник, с което не присъжда обезщетение на бившия цар и министър-председател. Единствено са присъдени 5000 евро заради направени разходи по делото, съобщава Медиапул.
Решението на съда е взето единодушно. България е намерена за виновна за нарушение на правото на собственост, защото мораториумът забрани търговска експлоатация на техните гори. Отделно съдът намира нарушение на правото на справедлив съдебен процес.
Действията на българските власти са били непропорционално тежки срещу двамата жалбоподатели, смята съдът. Мерките спрямо тях са били извънредни, защото българската гора се опазва по друг ред, а не чрез парламентарен мораториум. Плюс това Сакскобургготски и Хробок не са можели да обжалват решението на парламента пред съда.
През следващите три месеца двамата жалбоподатели и държавата могат да атакуват решението пред Голямата камара на Европейския съд. Ако бъде направено такова искане, състав от петима съдии преценява дали делото заслужава допълнително разглеждане. В този случай Голямата камара ще разгледа делото и ще произнесе окончателно решение.

© Actualno.com

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Мадридският мошеник изкочи отново. Дедо му и баща му допринесоха за две национални катастрофи на България. Пред Кеворк Кеворкян навремето преди да дойде да управлява беше заявил, как той ама никога няма да има претенции за имотите му в България. И сега какво стана. Не стига, че управлява четири години и нищо не допринесе за България ами сега решил да съди държавата за имотите си. От тези кобурготски паразити българският народ нищо добро не е видял. Моят дядо, бог да го прости псуваше дядо му Фердинанд Кобурготски когато му паднеше защото през време на Първата световна война три години е воювал в Македония на „Завоя на Черна“ раняван е бил тежко два пъти, оживял е и накрая какво България печели войната и загубва територии. Това са Кобурготите нищо не са дали на тази страна но от където имат възможност все са гледали нещо да гепят от нея. Бедният български народ е строил за тях без пари за да има сега за тях. История.

  2. мемет каза:

    Браво на човека написал коментара. Много точен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.