phí chuyển tiền của vietinbank sổ chi tiêu ngân hàng online hinh nexo tùy chọn nhị phân vib credit card mã cvc tỷ giá ngoại tệ tpbank
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (213); 21/11 (204 ↓) ; 22/11 (202 ↓) ; 23/11 (201 ↑)

Фуражите са поскъпнали двойно, килограм зърно излиза 60 стотинки на животновъдите в Кърджалийско

Валери НЕДЯЛКОВ

Тежката криза в животновъдството се задълбочава.Вече губим цели стопанства, намалява броят на животните в  стадата. Разходите за издръжка на фермите са големи, не се издържа. Няма компенсации. Все още правителството не е внесло в Брюксел Националния план за възстановяване и устойчивост. Не бива да се допуска ликвидиране на ферми, казва председателят на Сдружение „Обединение български животновъди” Бойко Синапов.

Фуражите са поскъпнали двойно. Цената на килограм зърно е 50 стотинки, докато преди е била  по 25-30 стотинки. С транспортните разходи излиза по 60 стотинки на животновъдите в Кърджалийско.

Почти няма стопанство в страната, което да не изпитва проблеми с работната ръка, твърди Бойко Синапов. От „Обединени български животновъди”  настояват пред държавата тежкият труд на животновъдите да бъде първа категория, защото за животновъдите работят и денем и нощем, няма почивен ден за тях.

1 отговор

  1. анонимен каза:

    В Кърджалийска област животните не знаят какво е фураж. Стопаните не им дават, само броят и харчат субсидии. За животните нищо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!