lãi suất thẻ tín dụng vpbank indovina bank thẻ tín dụng hết hạn ikili opsiyon stratejileri united overseas bank vietnam
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (238); 16/11 (234 ↓) ; 17/11 (229 ↓) ; 18/11 (225 ↓)

Дават по 100 лв. бонус на горските срещу корупция

Агенцията по горите спира всички назначения и дава бонус 100 лева месечно, за да стимулира съвестните горски инспектори и да прекъсне зависимостите между големи дърводобивни фирми и контролните органи, съобщава БНР.
Статистиката за проверки и нарушения подсказва сериозен проблем. На всеки сто проверки горските докладват две нарушения, но на всеки четири, пет контролни проверки на терен ръководството на агенцията установява също две нарушения. При проверките по сигнали в гражданската платформа „Защити гората“ ефективността пък е над 30%. Това дава знак, че са нужни драстични промени.
Временно агенцията спира всички назначения, за да прецизира кадровата си политика. Тя ще изисква по-висок образователен ценз и ще гарантира по-добро заплащане, което да привлече и задържи добросъвестни служители. От специализиран фонд ще се дават бонуси от по 100 лева на най-добрите горски инспектори. При тенденциозно написани актове без доказани нарушения обаче бонуси няма да има.
Обвързаности с местните фирми и власти ще се елиминират с по чести дотации на контролните екипи в различни точки на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!