hạn mức tín dụng tiếng anh là gì thẻ tín dụng không chứng minh thu nhập chuyển tiền khác ngân hàng bao lâu chứng thư bảo lãnh mở tài khoản online
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (213); 21/11 (204 ↓) ; 22/11 (202 ↓) ; 23/11 (201 ↑)

885 преброители в област Кърджали преминаха обучение, готвят се за предстоящата кампания

Нов живот

Започна 18-то преброяване на населението и жилищния фонд в Република България, което ще продължи до 3 октомври. Първият етап – електронно стартира и ще продължи до 17 септември, и преброяване с посещение по домовете – от 18 септември до 3 октомври.

350 са преброителите за община Кърджали, сочат данните от общинската администрация. За цялата област те са 885, като всички те са преминали специално обучение.

Директорът на териториалното поделение на НСИ в Кърджали Мария Желева отправи апел към хората да го направят електронно, за да се спести и време, както и контакт с преброителите заради пандемичните мерки. В същото време обаче системата на НСИ  беше атакувана от хакери, а другата причина хората да не могат да се регистрират е претоварването й.

От статистиката съобщиха, че хакерските атаки на този етап са преустановени и няма опасност от теч на лични данни.

В Териториалното поделение на НСИ в Кърджали са получени указания от Министерството на здравеопазването, които са разпространили до общинските  преброителни комисии и участниците в процеса. Взети са всички мерки за опазване на здравето на преброителите. Раздадени са обучителни материали, дезинфектанти, маски, шлемове.

Мария Желева обясни, че по закон се брои населението и жилищния фонд освен хората – жилищата и условията на живот в домакинствата

Нашие съграждани, които искат да регистрират електронно, трябва да имат задължително имейл адрес. С него и с ЕГН се регистрира в сайта, където ще получи отговор с линк за достъп. Достъпът е в продължение на 2 часа и е активен само за територията на страната. Това преброяване обхваща хората, които обичайно живеят в страната в продължение на последните 12 месеца.

След приключване на преброяването, всеки получава 15 цифрен код. Трябва да го запази и да го предаде на съответния преброител или да му го продиктува по телефона.

Ако искате да регистрирате и друг член на домакинството, трябва да извършите регистрацията с неговото ЕГН, уточни Желева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!