shinhan finance vietnam biểu phí vib phần mềm quản lý thu chi miễn phí đóng vai cám kể lại câu chuyện trễ hạn cvv mastercard cong ty tai chinh vpbank

Агенцията по безопасност на храните проверява училищните столове и бюфети

Нов живот

По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков и със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Христо Вълчанов, инспектори от всички Областни дирекции по безопасност на храните проверяват училищните столове, бюфети и обектите, предлагащи храни в училищата, във връзка с началото на новата учебна година, съобщиха от пресцентъра на БАБХ.
Проверява се са произхода и правилното съхранение на суровини и храни, сроковете на съхранение и дали се спазват изискванията за предоставяне на информация за храните на потребителите и правилното им етикетиране.
Проверява се също прилагането на Наредба №2 за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения, училищата и обектите за търговия на дребно на техните територии.
По време на инспекциите се следи и за спазването на противоепидемичните мерки от персонала, зает с приготвянето и предлагането на храни в обектите за хранене на територията на училищата, съгласно Указанията към бизнес операторите, стопанисващи обекти за обществено хранене и обекти за търговия с храни по прилагане на противоепидемичните мерки във връзка с  COVID-19.
При установяване на несъответствие ще бъдат предприети действия, съгласно действащото законодателство. При необходимост и по преценка на проверяващите инспектори ще бъдат вземани проби от храните за лабораторно изпитване.
Интензивните проверки продължават до 30 септември.

 

1 отговор

  1. АНОНИМЕН каза:

    ПРОВЕРЯВАТ СЕ САМО ИЗРЯДНИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!