ngan hang ocb online ngan hang techcom online shinhan mở thẻ tín dụng bằng sổ tiết kiệm giao dịch forex là gì

Агенцията по безопасност на храните проверява училищните столове и бюфети

Нов живот

По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков и със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Христо Вълчанов, инспектори от всички Областни дирекции по безопасност на храните проверяват училищните столове, бюфети и обектите, предлагащи храни в училищата, във връзка с началото на новата учебна година, съобщиха от пресцентъра на БАБХ.
Проверява се са произхода и правилното съхранение на суровини и храни, сроковете на съхранение и дали се спазват изискванията за предоставяне на информация за храните на потребителите и правилното им етикетиране.
Проверява се също прилагането на Наредба №2 за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения, училищата и обектите за търговия на дребно на техните територии.
По време на инспекциите се следи и за спазването на противоепидемичните мерки от персонала, зает с приготвянето и предлагането на храни в обектите за хранене на територията на училищата, съгласно Указанията към бизнес операторите, стопанисващи обекти за обществено хранене и обекти за търговия с храни по прилагане на противоепидемичните мерки във връзка с  COVID-19.
При установяване на несъответствие ще бъдат предприети действия, съгласно действащото законодателство. При необходимост и по преценка на проверяващите инспектори ще бъдат вземани проби от храните за лабораторно изпитване.
Интензивните проверки продължават до 30 септември.

 

1 отговор

  1. АНОНИМЕН каза:

    ПРОВЕРЯВАТ СЕ САМО ИЗРЯДНИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!