anyoption yorumlar cách làm sổ thu chi cá nhân công ty tài chính ngân hàng quân đội ngân hàng sài gòn thương tín sacombank opsiyonlu nedir

„Деца на света“ играят в Кърджалийския театър, премиерата предстои на 20 септември

Нов живот

На 20 септември, на голяма сцена от 19,00 часа“ Театрално-музикален център – Кърджали представя новото си премиерно заглавие „Деца на света“ на Стефан Цанев. За нея авторът е предоставил на екипа най-новата редакция на творбата си. Освен своята „жива версия“ с публика, спектакълът ще има и обогатен дигитален вариант. Проектът е част от инициативата „Digital theatre“ на Европейската театрална конвенция (ETC), чийто член кърджалийският театър е от две години.

През август големият български творец Стефан Цанев  празнува 85-та си годишнина. Темата, която разглежда пиесата му „Деца на света“, е изключително актуална. В центъра на драматургията е историята на възрастна двойка, пенсионирани преждевременно интелектуалци, които, за да помагат финансово на децата си в чужбина, решават да отворят крайпътно заведение – насред нищото. Оказва се, че клиенти не идват, децата, успешно интегрирали се в други държави, също не се прибират, а годините препускат бясно.

Социалната трагикомедия изследва темата за заплашените от изчезване малки култури и разпада на традиционното семейство в контекста на съвременния глобализъм.

Режисьор на спектакъла е младият Денислав Янев, за когото това ще е първа постановка на сцената на Театрално-музикален център – Кърджали.

В ролите влизат актрисите Анна Петрова и Адриана Кънчева, както и гост-актьорът Любомир Фърков. Към този екип се присъединява сценографът Николай Нинов, а музиката е дело на Николай Владимиров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!