số cvv là gì mã cvv là gì đầu tư tài chính 4.0 ngân hàng shb tên đầy đủ fin hay ngan hang vib internet banking phần mềm quản lý tiền cá nhân tima

Ловният събор в парк „Горубсо” в Кърджали се отлага

Валери НЕДЯЛКОВ

Ловният събор по случай 100-годишнината от създаването на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали, насрочен за 18 септември в парк „Горубсо” в Кърджали, се отлага заради новите противоепидемични мерки, въведени от 7 септември със заповед на министъра на здравеопазването. Това каза председателят на Сдружението Васил Дончев.
Съборът най-вероятно ще се състои през пролетта на следващата година, ако епидемичната обстановка позволява. Честването на вековния юбилей бе очаквано от всички ловци и риболовци. От няколко месеца Сдружението се подготвяше за празника.
Първият ловен събор в парк „Горубсо”, който прерасна в голям общоградски празник, се проведе през август 2011 г. по повод 90-годишнината от основаването на Сдружението.
Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали е най-старата обществена организация в региона. Създадено е през 1921 година като Ловно-стрелческо дружество с 570 членове. Първият председател на дружеството е Пенчо Недялков от Ловеч, който е живеел  в Кърджали и е бил собственик на печатница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!