cầm bằng lái xe máy thẻ tín dụng vpbank mc2 snapchat la gi vay trả góp vpbank sổ chi tiêu hàng ngày đầu tư hiệu quả quỹ đầu tư tài chính

Нарушителите на противоепидемичните мерки отиват директно на прокурор Министерство на здравеопазването инструктира Районните здравни инспекции

Нов живот

Пропагандата срещу ваксинацията и неспазването на физическите мерки за ограничаване на разпространението могат да доведат единствено до още по-лоши резултати, заяват от здравното министерство.

Поради тази причина МЗ иска контролните органи на РЗИ, МВР, БАБХ и общинските администрации да засилят контрола по спазването на противоепидемичните мерките, като за всеки случай на грубо нарушение съставените констативни протоколи да се изпращат на Окръжния прокурор за проверка за наличие на престъпление по чл. 355 от Наказателния кодекс.

Мотив за инструкцията към РЗИ е, че в много медии се показват репортажи, показващи неспазване и дори открито противопоставяне на противоепидемичните мерки, най-често от нощни заведения, но даже от някои кметове. Пряка последица от такова противоправно поведение е увеличаването на броя на заразените и починали наши сънародници. Само за последното денонощие броят на новите случаи на заразяване е 1998, а на починалите – 139, припомнят от министерството.

От там допълват още, че правителството има програми за компенсации на всички засегнати от противоепидемичните мерки лица, а след актуализацията на държавния бюджет има и необходимите за това средства. Всяко от засегнатите физически и юридически лица, може да се обърне към ресорното министерство и да получи обезщетение.

1 отговор

  1. анонимен каза:

    На пазара в Момчилград днес е страшна навалица, никакви мерки не се спазват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!