Гласът на звънеца възвести началото на новата учебна година в ПГИ „Алеко Константинов”   По традиция  новоприетите алековци се заклеха да приемат званието „Алековец“ с чест и гордост

Малко са дните в българския календар, които са чакани с толкова много трепет и вълнение. Първият учебен ден – 15 септември е  специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към образованието. Всяка година – ново начало, изпълнено с устрем към знание, мъдрост и любов към  науката.
Независимо от извънредните условия на COVID 19, в които започва и тази учебна година, Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ отвори широко училищните врати,  за да посрещне своите ученици.
С трепетно очакване, настроение и слънчеви усмивки в двора на гимназията тържествено бе открита новата учебна година. Присъстваха само учениците от  осми  клас, техните родители и преподаватели.  Радостта от празника в този вълнуващ ден с нас споделиха специалните гости на тържеството:  инж. Марияна Стратиева – директор на ПГТ “Проф. д-р Асен Златаров” – Кърджали, Веселина Юрукова – председател на Сдружение „Омега“ – Кърджали.
Директорът на гимназията госпожа Мариела Попова приветства всички осмокласници, като ги поздрави за правилния избор, който са направили – да продължат образованието си в гимназия с утвърден авторитет, следваща традициите, но и отворена към иновативните идеи.
За веселото настроение по време на празника допринесе и  музикалният поздрав от Величка Христова и Благовест Трендафилов.
По традиция  новоприетите алековци положиха днес клетва като ученици в нашата гимназия.  Те се заклеха да приемат званието „Алековец“ с чест и гордост и обещаха да учат с желание и отговорност, да пазят и издигат авторитета на ПГИ.
Гласът на звънеца възвести  ново начало, изпълнено с очаквания и надежди. По стар български обичай директорът госпожа Попова изля менче с вода и пожела на всички “На добър час!“
Успешна и спорна нова учебна година!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!