Кметът инж. Хасан Азис от „Славейков“: Особено ми е приятно да съм в училището за световни шампиони

Божидара АНГЕЛОВА

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис присъства като официален гост на втората част от тържеството за първия учебен ден в СУ „П.Р.Славейков“, на която присъстваха възпитаниците на школото от прогимназиален и гимназиален етап. Той поздрави учителите, учениците и родителите с новата учебна година и пожела на всички успехи в образователния процес. Кметът изрази особено задоволство от факта, че „е в училището, което е вече за световни шампиони“, имайки предвид успехите на волейболния отбор на школото, който представя България на световните ученически игри в Белград.
Ето какво каза още градоначалникът:
„Особено ми е приятно да бъда сред вас тук – в училището, вече, за световни шампиони. Господин Багдасаров, уважаеми учители, ученици и родители, най-сърдечно ви поздравявам по случай първия учебен ден и откриването на новата учебна година. Това е ден, в който всички ние – учтели, ученици и родители, с вълнение и трепет преминаваме прагана родното училище, което е било и винаги ще бъде неизчерпаем източник на знание.
Днешният ден е много важен за нас, тъй като той показва, че вече сме пораснали и сме готови като пчелички да събираме знания и да вървим нагоре по стълбичката на просвещението. И всяка нова учебна година е трудна, а изминалата беше още по-трудна. Но именно преодоляването на препятствията прави постиженията по-ценни.
Поклон пред труда ви, уважаеми учители, пред нестихващото желание и умението ви да предадете своите знания на вашите възпитаници! Бъдете уверени в техните успехи, които ще бъдат признание за вашия професионализъм.“
Кметът пожела на всички присъстващи здраве и духовни сили, както и упоритост в обучението. В края на тържеството той, заедно с директора на училището Милко Багдасаров, с ученици от пети класове и бивши абитуриенти от най-успешния випуск на школото, изтанцува груповия танц „Йеросалим“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!