Средно училище „Отец Паисий“ в Кърджали отвори врати за 108-ми път (ВИДЕО) Над 100 деца в пет паралелки започват първи клас

Валентина ИВАНОВА

Макар и необичайно, откриването на новата учебна 2021/2022 година в Средно училище „Отец Паисий“ в Кърджали бе тържествено вълнуващо. То събра ученици, учители и родители на тържество. За 108-ми път най-старото училище в Източните Родопи отваря врати. 1255 деца тръгват днес по пътя на знанието. От тях над 100 първолаците, разпределени в пет паралелки.

Ръководството на школото бе създало необходимата организация, така че да няма скупчване на хора. Заради противоепидемичните мерки в ритуала участваха първолаците и учениците от 5 и 8 клас. Бяха допуснати и родители, баби и дядовци на най-малките, които бяха сред най-развълнуваните в двора на училището, в обособена за тях зона.

Директорът Златко Атанасов приветства учениците, учителите и родителите. 15 септември е ден на ново начало и нови надежди, макар че днешният е особено необичаен празник  в условия на епидемия. Днес  в този тържествен момент не могат да присъстват всички ученици, но изпълвайки класните стаи, те ще съпреживеят този силен миг на радост и вълнение, изтъкна той в речта си. Атанасов изрази надеждата си през  учебната 2021-2022 година да настъпи края на неприсъственото обучение.

Заместник кметът Катя Митовска прочете поздрав от Хасан Азис, кмет на община Кърджали.

В тържеството се  включиха мажоретките, малки танцьорки на народни хора и други талантливи възпитаници на училището.

Усмихнат първолак прие от по-голяма ученичка символичният ключ на знанието.

Директорът Златко Атанасов удари първия звънец и поведе най-малките към Бизнесинкубатора, къде те влязоха в красиво украсените класни стаи, минавайки през арка от цветя във формата на цифрата

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!