no la gi techcombank miễn phí chuyển khoản chuyển khoản ngân hàng như thế nào đăng ký snapchat tên ngân hàng vpbank

11 първолака посрещна днес училището в Тихомир, с 4 са повече от миналата учебна година

Валери НЕДЯЛКОВ

И в Основно училище „Васил Левски” в кирковското село Тихомир откриха днес тържествено Новата учебна година.  Празникът започна с издигане на националното знаме и знамето на Европейския съюз. Посрещнато бе и знамето на училището. Директорът Валентин Узунов  пожела на учениците здраве и големи успехи през Новата учебна година и обучението да бъде присъствено.

Единадесет първокласника от Тихомир, Кран, Малкоч и Кукуряк прекрачиха училищния праг. В сравнение с миналата учебна година са с четири повече.

В училището в Тихомир през учебната 2021/2022 г. ще се обучават 69 деца от няколко села, докато някога са били  320 – само от Тихомир и Стрижба. Две деца са се отписали преди няколко дни. Едното ще учи в Англия, а другото в Турция, където са родени.

Гости на тържеството откриването бяха кметовете на селата, от които децата учат в Тихомир. Поздравителни адреси пристигнаха от кмета на община Кирково Шинаси Сюлейман, евродепутата Асим Адемов, председателя на Комисията по образованието и науката в Народното събрание Ирена Анастасова  и от екипа на Регионално управление на образованието в Кърджали.

Поднесени бяха цветя пред паметника на патрона на училището „Васил Левски”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!