phí chuyển tiền ngân hàng techcombank ngân hàng vietcombank chi nhánh hồ chí minh vang ngoai te thẻ lotte f88 cầm đồ tim nha dau tu tai chinh momo.vn tỷ giá ngân hàng indovina

90 първокласника прекрачиха училищния праг в община Момчилград

В община Момчилград 90 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг. Броят на учениците в първи клас е с 5 повече в сравнение с миналата учебна година. Всички първокласници получиха като подарък за първия учебен ден комплект с училищни помагала с лично послание на кмета на общината Илкнур Кязим. През новата учебна 2021/2022 година в 8-те училища – 6 общински, 1 държавно и 1 частно, на територията на общината ще се обучават 1 164 ученици.
Кметът на общината Илкнур Кязим беше гост на тържеството за 15-и септември в ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в село Звездел.
„За Община Момчилград образованието е водещ приоритет, защото вярваме, че в основата на развитието на обществото ни. Ще продължаваме да инвестираме в създаването на най-добрите условия за образование на всяко дете на територията на общината ни. Нека си пожелаем всички първият учебен звънец ни направи по-единни и ни зареди с оптимизъм“, заяви пред ученици, учители и родители Илкнур Кязим.
Председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер беше на откриването на учебната година в Духовното училище, а ресорният заместник Гюлюзар Исмаил – в СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Момчилград. В останалите пет училища гости на тържествата бяха други представители на ръководството на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!