phí chuyển tiền qua ngân hàng sổ thu chi misa cho máy tính đáo hạn thẻ tín dụng là gì cvc code là gì trade bo là gì anyoption giriş
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (175); 26/10 (185 ↑) ; 27/10 (195 ↑) ; 28/10 (207 ↑)

Всички дърветата, преместени от „Възрожденци” в парка до Пазара в Кърджали, изсъхнаха

Всички дървета, които бяха извадени от градинката през блок 20-ти в квартал „Възрожденци” и преместени в парка до Пазара в Кърджали,  изсъхнаха. В края на юли само в едно все още  има признаци на живот, но и то вече напълно е почерняло. Картината е грозна, прави впечатление на всеки, който минава край тях. Според лесовъди загиналите дървета трябва да се премахнат, защото ще загният и стават опасни.

Припомняме дърветата – 6 атласки кедъра и 2 брези, бяха извадени и преместени в парка до Пазара в края на миналата година. Теренът, на който растяха и красяха квартала десетилетия, се оказа частна собственост. В момента на него се строи поредната жилищна кооперация.

Акцията по преместването им беше зрелищна. За изваждането им пристигна бригада от Варна със специална машина, каквато кърджалийци не бяха виждали. Идеята дърветата да се спасят се провали.

Снимка: Валери КОВАЧЕВ

 

3 коментара

  1. анонимен каза:

    Е, как няма да изкъхнат. Трябва грижа , поливане и т.н. А кой? Общината се интересува от този парк докато се изгради , а после няма никаква грижа. Години наред за дръвчетата никой не се грижи. Никой, освен гражданите , които минават от там не забелязва ,че водата за поливането им тече по алеите, но не и до цветята, дръвчетата или тревата. Както целия град така и там всичко е занемарено.

  2. Възмутен каза:

    Важното е да се осъществят бизнес интересите, от природата се интересуват малцина.

  3. Анонимен каза:

    Браво ! Тези от Варна не знаеха ли предварително, че като извадят дърветата те ще изсъхнат. Това е същата работа когато на един мъж му извадиш зъб после той да чака да му поникне нов. Ей големи „умници“ се извъдиха в тази държава. Важното е че угодиха на един човек който ще си построи кооперацията в кв.“Възрожденци“. Е наистина няма такава държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!