COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (25); 28/09 (27 ↓) ; 29/09 (27 ↓) ; 30/09 (25 ↓)

Излезе от печат дългоочакваният роман на кърджалийския блогър Хаки Кан Написването на „По-велик от живота“ е отнело 9 години на автора

Нов живот

Нямате представа колко се гордея, заяви за „Нов живот“ известният кърджалийски блогър и защитник на животните Хаки Кан, споделяйки новината за излязлата от печат негова книга. Искам тази книга да бъде светъл лъч в умовете на хората не само с невероятната история и фантастичните герои, но и с истинска физическа помощ за тези, които се нуждаят от нея.

Авторът разказа за нелекото си детство, когато е ходел на училище с маратонките на майка си, тъй като семейството не е имало финансови средства да му купи нови, как са купували бракуван хляб за 35 ст. от фурната, защото не са могли да си позволят „качествения“, как от шестгодишен Хаки носи туби с вода от чешмата пред съседния блок, за да пестят от сметките за вода вкъщи. Имало е моменти, когато майка му е оставала без работа и единствените им доходи за училище, дрехи и храна са били детските – тогава 18 лева на месец.

Въпреки трудното житейско начало, младежът винаги е вярвал, че може да постигне нещо и се е стремял да реализира своите цели и мечти.

От началото на миналата година досега, с подкрепата на приятели от цяла България и чужбина, Хаки е организирал над 150 акции в помощ на животни и хора в нужда, както и 20 акции за почистване на околната среда.

През това време не е преставал да работи върху романа си, с който се надява  да подобри живота на милиони хора, роман, с който цяла България да се гордее. Написването на книгата му е отнело 9 години. Тя е претърпяла над 10 пълни редакции и близо 10 000 изписани страници.

Романът е отбелязан с логото „Активист за по-добър свят“, което означава, че 10 % от всеки продаден брой се даряват на семейства в нужда, на самотни родители, за лечение на болни животни и други благотворителни дейности.

Едно от нещата, с които най-много се гордея е, че си направих всичко сам, без да бъда зависим от някое издателство. Избрах си редактор, на когото платих 3000 лева за професионална редакция и корекция. Намерих си страньор, печатница, изработих дизайна на корицата и на книгоразделителя и се регистрирах в националната библиотека като Автор-издател. Все още не работя с книжарници, затова романът може да се поръча само и единствено от мен. Всеки, който желае, ще го получи с автограф и много красив книгоразделител, ако се свърже с мен във фейсбук профила ми, добавя младият автор.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.