mã bảo mật thẻ visa phí chuyển tiền liên ngân hàng moneyveo.vn cty tai chinh mirae asset dau tu tien
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (134); 21/10 (140 ↑) ; 22/10 (146 ↑) ; 23/10 (151 ↑)

ДПС изправя Мустафа Карадайъ в битката за президент срещу Румен Радев

Както Епицентър. бг първи написа, ДПС изправя председателя на партията Мустафа Карадайъ в битката за президент срещу Румен Радев.
Кандидат за вицепрезидент ще бъде евродепутатът Искра Михайлова.
Това реши Централното оперативно бюро на движението.
Карадайъ е получил най-много номинации за президент.
Двойката бе регистрирана в 16.00 часа в ЦИК за участие в президентските избори.
Днес е исторически ден за ДПС и за цяла България, каза доайенът на Движението Юнал Лютфи, който представи кандидатурите на Карадайъ и Михайлова след регистрацията.
Отдавна обществото очаква промяна. ДПС издига изключителен президент – популярен, последователен, предвидим, в който може да се инвестира доверие“, допълни Юнал Лютфи.
„През тези 30 години ДПС се оказа една изключително важна партия в изграждането на демократична България. Тя е най-стабилната и най-предвидимата. Много български граждани, които не са от нашия етнос, вярват и оценяват ролята на ДПС“, обясни Лютфи.
„Изминахме етапа на балансьори и вече играем за участие във властта. Два парламента вече не могат да съставят правителство„, даде пример Лютфи.
„Трудно би се направило сериозно, трайно и стабилно правителство без ДПС“, добави той.
„Цялата партия смяташе, че трябва да издигне собствена кандидатура, за да покаже на българското общество, че ДПС е национално отговорна партия, има собствена визия за президентската институция и работи за укрепване на всички демократични институции“, така Йордан Цонев мотивира избора на Карадайъ за кандидат-президент на ДПС.
„Има и още една причина, посочи той  – ние сме разтревожени от състоянието на президентската институция през последните години, защото не олицетворява единството на нацията и не изпълва със съдържание конституционните принципи, които са заложени в нея.
Напоследък виждаме откровено нарушаване на конституцията и от самия президент Радев. Нашето послание към българското общество е, че ако искаме да имаме единство на нацията, трябва да гледаме еднакво на всички етноси, които живеят в България,“ обясни още Цонев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.