thanh toán thẻ tín dụng vpbank opsiyonludur ne demek vib travel elite mở thẻ citibank tặng đồng hồ đầu tư forex có hợp pháp حكم الخيارات الثنائية cho vay ngang hàng là gì bạn đã yêu cầu quá nhiều mã bảo mật tin nhắn văn bản gần đây. vui lòng thử lại sau.
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (159); 24/10 (161 ↑) ; 25/10 (167 ↑) ; 26/10 (175 ↑)

ВМРО сезира съда за кандидата за вицепрезидент Касимова-Моасе, не изпълнявала конституционно условие

ВМРО внесе жалба до Върховния административен съд с настояване да постанови отмяна на решение от 12 октомври 2021 г. на ЦИК. Според партията, причината е неизпълнение на едно от конституционните условия за регистрация като кандидат за вицепрезидент на Мария Касимова-Моасе, а именно че не е живяла в България през последните 5 години.

„За нас от ВМРО има нарушение на чл. 93, ал.2 и чл. 94 от Конституцията на Република България. Според чл. 93 (2), „за президент може да бъде избиран български гражданин по „рождение, навършил 40 години, който отговаря на условията за избиране на народен представител и е живял последните пет години в страната“, посочват от пресцентъра на партията.

Според тълкувателно Решение № 3 по к.д. № 16 от 2000 г. на Конституционния съд това означава, че „Български гражданин, кандидат за президент, е живял последните пет години в страната по смисъла на чл. 93, ал. 2 от Конституцията, когато фактически и трайно е пребивавал на територията на страната през повече от половината за всяка от петте години, предхождащи датата на избора. За живеене в страната по смисъла на чл. 93, ал. 2 от Конституцията се приема и престоят в чужбина за времето, в което български гражданин е изпратен там от българската държава“, допълват от ВМРО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!