vay tín chấp là gì ngân hàng indovina bank chuyển khoản khác ngân hàng bao lâu phí chuyển khoản vpbank chi tiêu cá nhân sàn quyền chọn nhị phân chuyển internet banking khác ngân hàng mất bao lâu
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (138); 22/10 (143 ↑) ; 23/10 (148 ↑) ; 24/10 (152 ↑)

Национален протест на миньори блокира центъра на София Те внасят при премиера декларация срещу затварянето на въглищните централи, която е подкрепена с подписите на 110 000 души

Протест на миньорите от комплекса „Мини Марица“ блокира столицата с искане животът на въглищните централи да бъде удължен, предава БНТ.

В 12 ч шествието тръгна от храм-паметника „Александър Невски“ с маршрут по бул. „Цар Освободител“, бул. „Княз Александър Дондуков“ до Министерския съвет.

Протестиращите внасят декларация на синдикалните организации КНСБ и КТ „Подкрепа“ с подписите на 110 000 души в защита на въглищата енергетика. Работниците искат и да разберат какви са плановете на правителството за прехода на въглищните региони към по-зелена икономика.

Малко преди протеста стана ясно, че министър-председателят Стефан Янев ще се срещне с ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в Министерския съвет. В срещата участват също зам. министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, зам. министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на енергетиката Андрей Живков.

По-рано сутринта стана ясно, че работещите в „Мини Марица-Изток“ ще настояват да бъде гарантирана работата на централите от комплекса на въглища минимум до 2040 г. Председателят на КТ „Подкрепа“ в ТЕЦ-2 е категоричен, че комплексът трябва да работи не само заради служителите в него, а заради всички българи, които потребяват електроенергия.

Искаме да покажем, че двата синдиката сме единни в исканията си, защото това е български ресурс и има още милиони запаси занапред, допълни той.

Председателят на КНСБ заяви, че ще искат обещания от политиците за бъдещето на семействата на служителите и бъдещите на четирите области, от които са работниците в комплекса.

За нас зелената сделка е пропита с лобизъм, за нас тя е враг, категорични са миньорите. Ако ТЕЦ-овете спрат, ток няма да има в милиони български домакинства, допълват те.

Споделят, че живеят в несигурност и страх. 110 000 човешки съдби са поставени на карта и е време за спешни решения, допълват протестиращите. Готови сме на всичко – даже утре да легнем на релсите, за да стане ясно, че без комплекса не може, допълват миньорите.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!